Aktiv elev- og lærlingrolle

HFY-gruppen ønsker velkommen til del 3 i kursrekken Læringsdialog i yrkesfaglig opplæring! Dette kurset er spesielt rettet mot instruktører og faglige ledere som gir opplæring i bedrift, men passer også for prøvenemndsmedlemmer, opplæringskontor og lærere på yrkesfaglige studieprogram. Kurset er gratis og vi tilbyr kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste for lærebedrifter og prøvenemnder.

Alle som har deltatt i HFY tidligere kan delta. Nye deltakere er også varmt velkommen - bare sørg for å gjennom del 1 på nettsiden www.rogfk.no/kompetanseyf * før kursstart hvis du ikke har vært med på del 1 før.

Vi håper at kurset kan bidra til å svare på følgende spørsmål:

  • Hva betyr det at elever og lærlinger er aktive i eget læringsarbeid, og hvilke positive effekter gir dette?
  • Hvordan opplever elever og lærlinger sin medvirkning per i dag?
  • Hvordan kan den som veileder hjelpe elever og lærlinger til å ta et større ansvar for eget læringsarbeid?
  • Finnes det enkle grep som lærere og instruktører kan ta for å invitere elever og lærlinger inn i planleggingen av det som skal læres?

Du som deltager vil få eksempler fra lærere og lærebedrifter som opplever å ha fått dette til. Du vil også få refleksjoner fra en lærling om hvordan medvirkning i skole og lærebedrift oppleves for en ungdom.

 

*Kurset ligger under "Digitale kurs og kompetansepakker". Så velger du "Tilbakemeldinger i læringsdialogen".

Informasjon

Tid
Torsdag 19. september 2024 kl. 08:45 - 12:00
Påmeldingsfrist
Torsdag 12. september 2024 kl. 23:59
Ledige plasser
61 av 70
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

Programmet oppdateres. Endelig versjon foreligger i august. Tidspunkt for oppstart og avslutning ligger fast.

  • 08:45 - 09:00

    Registrering - Servering: kaffe, te og frukt.

  • 09:00 - 11:50

    Elever og lærlinger som er aktive i eget læringsarbeid. Hvordan ta et større ansvar i eget læringsarbeid? Enkle grep som lærere og instruktører kan ta for å invitere elever og lærlinger inn i planleggingen.

  • 11:50 - 12:00

    Avslutning og oppsummering

  • 12:00 - 12:30

    Lett lunsjservering. Mulighet for "takeaway".